Gode løsninger og flere bruksområder på Sundebygget!

Du har kanskje lagt merke til det flotte nybygget som troner ved siden av NTNU i Ålesund? Bygget har fått navnet Sundebygget, og er studentenes eget hus midt i hjertet av Campus Ålesund. ACEL AS har levert total elektroinstallasjon på bygget, og takker for oppdraget fra totalentreprenør Consto Midt-Norge AS.

Arbeidet med Sundebygget startet i januar 2021, et prosjekt hvor flere instanser har vært involvert. Bygget er et samarbeidsprosjekt mellom SIT, Brødr. Sunde, NTNU og Ålesund Kommune. I Sundebygget finner man drøye 2400kvm med studentrelaterte aktiviteter. Nederst, i underetasjen, har Sundebygget fått et flott konsertlokale, «Blackbox», samt både kafé og bar. I hovedetasjen på vegplan er det satt opp et innholdsrikt treningssenter, sammen med topp moderne fellesarealer og sosiale soner for studentene. Dette området har fått tilnavnet «Innovasjonshuben», et areal som er ment som en møteplass for akademia, arbeids- og næringsliv. Videre oppover i etasjene har man både kontor og arealer for studentorganisasjonene på NTNU og SIT. I de 5 øverste etasjene ligger 84 flotte studenthybler, med tilgang til takterrasse og utsikt mot både fjell og fjord.

(Saken fortsetter under bildet.)

Innholdsrikt bygg: Det nyåpnede Sundebygget inneholder alt man kunne ønske å ha tilgjengelig i studietilværelsen. En flott samlingsplass for studenter, arbeids- og næringslivet i regionen (Foto: Beate Stavdal Riise).

Fremtiden lever i dette bygget!

Det splitter nye studentbygget er i skrivende stund tatt i bruk av studenter og studentorganisasjoner ved universitetet. Og ACEL er stolte over å ha levert total elektroinstallasjon, det vil si alt av strøm - både sterk, svak og fiber til det flotte bygget.

(Saken fortsetter under bildet.)

Flott fellesareal: Fellesarealet i hovedetasjen har fått tilnavnet "Innovasjonshuben", et areal som innbyr til kreativitet og inspirerende samtaler (Foto: Beate Stavdal Riise).

Arbeidet har gått over en periode på drøye 1,5 år, og med blant annet omfattende installasjoner inkludert et stort fibernett som knytter Campus sammen. Det er også brukt mye arbeide på design og for å levere et fint og godt tilpasset belysningsanlegg. Det har vært et spennende prosjekt for alle involverte forteller Øistein Hauge, avdelingsleder for landprosjekt i ACEL;

- Det kan være litt av en utfordring når det er mange involverte og ulike interessefelt, som alle skal bli fornøyde med løsningene. Og spesielt når bygget skal dekke flere bruksområder og behov, forteller han. – Men med dyktige ansatte på laget, og kompetente samarbeidspartnere, har vi fått et resultat som vi alle kan være stolte av.


Belysning med en dypere mening

Når man entrer bygget på hovedplan, møter man en åpen og romslig «Innovasjonshub», med en belysning som gjenspeiler industrikonsernet som bygget har fått navnet sitt etter – Brødr. Sunde AS. Om man løfter blikket kan man nemlig se en himling dekket av runde lamper i ulik høyde, levert av Fagerhult og installert av ACEL. Kulene er tenkt å gi assosiasjoner til isopor-kuler, som kan kalles byggesteinen for industrikonsernet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Flott belysning: Brødr. Sunde, som bygget er kalt opp etter, har bidratt med en god del midler til realiseringen av bygget. De flotte lampene fra Fagerhult skaper en spennende belysning i "Innovasjonshuben" (Foto: Beate Stavdal Riise).

En kjekk utfordring

I det tekniske rommet, kall det gjerne hjertet av bygget, har ACEL levert og installert alle tavler. Og når bygget har så mange ulike bruksområder, er det ikke få kabler som springer ut fra dette rommet og videre til hver en krok i bygget.

(Saken fortsetter under bildet.)

Teknisk rom: Det tekniske rommet har alt man trenger for å styre et topp moderne bygg, som Sundebygget. Tavlene er levert og montert av ACEL.


Man forstår for eksempel at det er en del elektrisk opplegg som skal til, når man tar et blikk i taket på student-scenen. I dette området finner man både profesjonelt scenelys, lydanlegg samt belysning i kafé- og over barområdet. Et flott areal, hvor det blir arrangert både konserter og annen underholdning for studentene. Olai Skotte, elektromontør i ACEL, har vært bas på dette prosjektet, og han kan fortelle at det har vært et annerledes og ikke minst spennende prosjekt å ha;

- Det har vært et prosjekt hvor man må hele vegen holde tunga beint i munnen, være strukturert og holde kursen mot målet, forteller han. – Men det er også på denne typen prosjekt man får utnyttet fagkunnskapen vi har i kollegiet, samt får vist frem vår kompetanse på tvers av bruksområder. Et veldig spennende prosjekt å få være bas på, smiler han.

(Saken fortsetter under bildet.)

"Samfunnet": Studentene har fått sin egen konsertscene i underetasjen av Sundebygget, her er alt man trenger for å skape store og små opplevelser (Foto: Beate Stavdal Riise).

Lagt til rette for organisasjonsarbeid

Studentorganisasjonene har også fått lokaliteter som letter jobben de skal gjøre for å veilede studenter og arbeide for en god studentvelferd. Og kanskje er det nå blitt enda enklere å få til et sømløst organisasjonsarbeid, når man har fått samlet så mange bruksområder under ett og samme tak?

Huser 84 moderne hybler

(Saken fortsetter under bildet.)

Til misunnelse: Det er ingenting å si på hverken fasilitetene eller utsikten fra etasjene hvor det er innkvartering for studenter i egne hybler (Foto: Beate Stavdal Riise).


I de øverste etasjene finner man 84 topp moderne studenthybler, som alle har tilgang til felles kjøkken og sosial sone, plassert i senter av hver etasje.

(Saken fortsetter under bildet.)

Hybelfellesskap: I de fem øverste etasjene av bygget finner man hyblene, som alle har felles kjøkken og allrom i senter av etasjen (Foto: Beate Stavdal Riise).


I tillegg er det satt opp en innbydende takterrasse, hvor man kan både trekke frisk luft og slappe av mellom studie-slagene. Her vil det om kort tid også komme opp et glassrekkverk, men innfelt led-belysning i overkant. Noe som vil skape en god kveldsatmosfære. Tilgang til hybler og takterrasse får beboerne ved hjelp av et sømløst låssystem, levert av ACEL og Låsservice AS.

(Saken fortsetter under bildet.)

Opplyst rekkverk: Glassrekkverket som skal ramme inn takterrassen, får innfelt led-belysning på undersiden av rekkverkets overkant. Noe som vil skape en fin atmosfære for den allerede innbydende terrassen (Foto: Beate Stavdal Riise).

ACEL AS takker for oppdraget, og ser frem til å se hvordan studentmiljøet i Ålesund tar i bruk det flotte og innholdsrike bygget i tiden fremover.

Kontaktpersoner

No items found.

Andre poster

Haf Power Solutions (HPS) signs contract for Torghatten Nord ferry to be built at Lithuanian Western Baltija Shipbuilding.

The Torghatten Nord ferry will operate the route between Svolvær and Skutvik. The ferry has capacity for 50 cars and 199 people and measures 73.3 meters in length and 14.3 meters in width and will be completed in Q1 2026. The ferry will have a battery capacity of 3600 kWh. Skipsdesigner is the Norwegian Ship Design Company in collaboration with Torghatten Nord.

Les mer
Takk Helge for over 40 år med godt samarbeid

Helge Bjørge gikk av med pensjon ved utgangen av 2023. Helge har vært en hjørnestein i ACEL siden vår begynnelse i 2005 og har spilt en avgjørende rolle i oppbyggingen og ledelsen av Tavleverkstedet. Helge tok over rollen som avdelingsleder i år 2000, mens vi ennå var en del av ABB.

Les mer
ACEL Group er stolt av å være totalleverandør elektro på Postvegen 11 - regionens mest klimavennlige bygg.

ACEL Group leder an i det grønne skiftet, og fokuserer på oppdrag som også gir samfunnsavkastning. Sentralt i strategien vår framover er å fokusere på konvertering og nybygg av grønne bygg. Å bli valgt som totalleverandør på elektro av en så ambisiøs satsing på land er utrolig viktig for oss.

Les mer
Vis flere poster